Speuren

Inschrijven:

 
 
 
 
Ik verklaar dat ik lid ben van Hondenschool Hond en Baas VZW, en dat ik me op de wachtlijst wil zetten voor Funtrailing.
 
 

Speurwerk / Funtrailing


Funtrailen is een recreatieve vorm van  Mantrailen.  Dit is het speuren naar een "slachtoffer" door het volgen van het traject dat dit "slachtoffer" gelopen heeft. 


Speuren is een van de meest natuurlijke activiteiten voor een hond.  Alle honden kunnen speuren (zie ook filmpje onderaan deze pagina). Tijdens wandelingen doen ze het al, als we er specifiek op oefenen kunnen we hen helpen om hun talenten te ontwikkelen. Dit is ook een activiteit waarin de hond, letterlijk, het voortouw neemt.  De mens is hierbij afhankelijk van zijn hond, voor mens en hond is dit een heel interessante ervaring.  Voor de hond betekent dit vaak een boost in zelfvertrouwen en gevoel voor eigenwaarde.  Voor de mens is het een heel verfrissende en boeiende ervaring om afhankelijk te zijn van je hond en zijn leiding te volgen.


Gedurende deze 6-delige lessenreeks laten we je kennismaken met de wondere wereld van geuren en hoe de hond die beleeft.  Het is een FUN-activiteit waarbij we een hoge focus leggen op het samenwerken tussen mens en hond. Deze cursus richt zich dus tot begeleiders die nog nooit deze vorm van speuren hebben uitgeoefend. Alle hondenrassen, groot en klein, van puppy tot eerder bejaard, kunnen hieraan deelnemen.  Elke speurles, zelfs elk spoor, wordt voor elke individuele hond aangepast. Er wordt geen enkele druk gelegd op de hond (of mens) om te presteren.  Het gaat om samen genieten, talenten ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aangaan.


Deze activiteit zal elke zaterdagvoormiddag doorgaan in bosrijke gebieden rond Hondenschool Hond en Baas. Opgelet, de plaatsen zijn steeds gelimiteerd omdat we hier met kleine groepen wensen te werken van max. 4 honden (elke hond wordt individueel begeleid).

Inschrijven is dan ook mogelijk via het formulier dat zich hiernaast bevindt.


Check ook het correcte lesuur.


HS Hond & Baas


De referentie voor een gelukkige en goed opgeleide hond.


Hondenschool Hond en Baas VZW

Ruggeveldlaan 488 / 17

2100 Deurne

BTW BE0416.456.632

Argenta Bank: BE60 9733 9215 5270

Nieuws


Bezoek vanaf heden onze webshop !27/09/2020 - Wedstrijd gehoorzaamheidOnze hondenschool heeft een aangepaste dienstverlening door het Corona-virus. Blijf op de hoogte via deze pagina.

Contacteer ons


Zie hier hoe je ons het best bereikt

Bekijk de veelgestelde vragen (FAQ)

Email: info@hoba.be


Tel: +32 (0)3 325 89 55 (tijdens openingsuren)

Webshop   |    Huishoudelijk Reglement & Privacydisclaimer    |    Statuten    |    Copyright Hondenschool Hond en Baas VZW  @ All Rights Reserved