Maatregelen COVID 19

In een notendop...


1. Hoba is geopend met een beperkt aanbod. De kantine blijft volledig gesloten, dit betekent ook dat er geen toiletten beschikbaar zullen zijn tot minstens 8 juni!


2. Alle activiteiten en evenementen van onze hondenschool worden allen geannuleerd tot en met 31 augustus. 


3. Hieronder bevinden zich de richtlijnen (punt 1) voor iedereen waarvan we vragen om er strikt rekening mee te houden. Het niet naleven van de richtlijnen wordt ernstig genomen, en wordt gesanctioneerd door de club en evt. doorgegeven aan de toezichthouder. Bovendien gelden er voor elke discipline specifieke richtlijnen. U kan ze hieronder vinden.


4. Alle info en data op deze pagina kunnen ten allen tijde aangepast worden. Kijk best telkens voor je les nog even naar deze pagina.

 

1. Algemene richtlijnen 


- Groepstrainingen worden steeds begeleid door een instructeur dewelke aangeduid wordt door de disciplineverantwoordelijke / het bestuur. Deze instructeur ziet erop toe dat alle voorschriften nageleefd worden en zal tussenkomen in het geval van risico's. Elke cursist behoudt de nodige afstand tot de instructeur.

- De uitlaatweide van Hoba blijft gesloten tot minstens 30 juni. Honden dienen voor en na de training op een andere plek uitgelaten te worden (max. 10 min, zie volgend punt). Bij gebruik van de openbare wandelweide van de Stad Antwerpen dient men aandachtig te zijn voor de aanwezigheid van de processierups.

- Je mag maximaal 10 minuten voor uw training arriveren op onze locatie, en je moet onze locatie verlaten binnen de 10 minuten nadat de training afgelopen is. 

- De regels van social distancing dienen ten allen tijde gerespecteerd te worden. Dit wil zeggen: blijf minstens 1,5 meter weg van een ander persoon.

- Laat honden NIET met elkaar in contact komen, ook niet tijdens de les. Laat uw hond ook niet in contact komen met andere cursisten.

- Het is niet toegelaten om toeschouwers mee te nemen. Elk lid moet individueel komen, tenzij het de partner betreft die ook meetraint of les geeft op hetzelfde uur, of een lesuur dat er aan grenst. Voor minderjarige cursisten mag één ouder de cursist begeleiden naar onze terreinen, deze dient echter te wachten in de auto, of moet zich verwijderen van onze terreinen.

- Individueel trainen is niet toegelaten tijdens de uren dat er lessen voorzien worden. Buiten de lesuren kan dit met maximaal 1 persoon pet terrein.

-Het terras, de tafels en de stoelen mogen niet gebruikt worden zolang de kantine gesloten is.

- Samenscholingen, vergaderingen en theoretische lessen worden niet toegelaten tot minstens 8 juni.

- Het is niet toegelaten om te consumeren op onze terreinen.

- Klassen mogen nooit uit meer dan 10 personen bestaan (1 persoon per 30m²), er mogen nooit meer dan 20 personen op onze locatie aanwezig zijn (exclusief lesgevende instructeurs).

- Elke auto moet geparkeerd staan met een minimale afstand van 3 meter tot de volgende auto.

- De garages met materiaal zijn niet beschikbaar tot minstens 8 juni. Men traint enkel met de aanwezige toestellen die buiten staan (uitgezonderd Agility, dat slechts een beperkt gamma kan gebruiken uit de container).

- U raakt nooit het beschikbare materiaal aan op de terreinen, ook al wil u behulpzaam zijn en helpen. Helaas is dit in deze periode niet toegestaan.

- Het dragen van mondmaskers en handschoenen is uiteraard toegelaten (zelf te voorzien). Let wel op dat sommige honden hierop raar kunnen reageren. Ook het gebruik van desinfecterende handgel dient de cursist zelf te voorzien zolang de kantine gesloten is. Onze instructeur wordt voorzien van de nodige desinfecterende middelen.

- Er is geen verzamelterrein, u begeeft zich rechtstreeks naar het correcte terrein op het uur van uw les (stipt! Niet te vroeg, niet te laat).

- U heeft steeds uw lidkaart bij de hand, en laat deze zien op afstand wanneer dit gevraagd wordt. Geen lidkaart = geen toegang.

- Inbreuken op deze richtlijnen dienen steeds gemeld te worden aan de voorzitter.Een vraag over de algemene richtlijnen? Klik hier. 

2. Basisschool


De eerste les van de basisschool is voorzien op 24 mei. Tot nader order (minstens tot eind juni) zal de basisschool enkel op zondag georganiseerd worden. Hieronder bevinden zich de uren. 

Telkenmale inschrijven voor de les is verplicht via deze link


Enkele belangrijke zaken ivm het inschrijven:

-U schrijft zich in de juiste klas in (bij vragen gelieve even te mailen via onderstaande button)
-Indien u toch verhinderd bent te komen schrijft u zich terug uit. Bij 2x niet uitschrijven wordt u geweigerd om nog les te volgen, vele mensen willen les komen volgen en daarom dat wij hoffelijkheid vragen.
-Gelieve als u een week bent komen trainen, de week die volgt niet in te schrijven zodat andere mensen voldoende de kans krijgen, mocht u merken dat zaterdagavond vanaf 18.00 uur er nog plaatsen beschikbaar zijn in uw klas, mogen deze alsnog worden ingevuld.
-De instructeurs hebben een lijst met alle ingeschreven personen, bent u niet ingeschreven, dan mag u de terreinen niet betreden.

Voor de les:

U komt stipt op het gevraagde uur rechtstreeks naar het volgende terrein:


Recreanten: terrein 4

Brevetklas: terrein 5

B-klas: terrein 3

A-klas: terrein 6

Doorstroomklas: verzamelen op parkingTijdens de les:

-Op de terreinen zullen steeds 10 kegels staan. U neemt bij het begin van de les plaats aan een kegel, dit is uw front gedurende de hele les. U wijkt nooit af van deze kegel, tenzij de instructeur u hiervoor instructies geeft.
-U raakt nooit het beschikbare materiaal aan op de terreinen, ook al wil u behulpzaam zijn en helpen, helaas is dat in deze periode niet toegestaan.
-Het materiaal wordt tussen en na elke training door ons gedesinfecteerd.
-U houdt steeds 1.5 m afstand van zowel mede-leden als instructeur.Een vraag in verband met de basisschool? Klik hier.
3. Gehoorzaamheid


De opstart van gehoorzaamheid wordt voorzien op 20 mei. Tot nader order (minstens tot eind juni) zal gehoorzaamheid enkel op woensdag en zaterdag georganiseerd worden. De lesuren zijn de volgende:


Een vraag in verband met gehoorzaamheid? Klik hier.
4. Agility


De eerste les van Agility is voorzien op 19 mei. Agility gaat door op dinsdag en zondag.

De lesuren worden tijdelijk aangepast:


Inschrijven op voorhand is zoals steeds verplicht. Elke donderdag wordt hiervoor een e-mail gestuurd.


1. De wedstrijdspelers en leden van initiatie ontvangen een e-mail waarin ze een dag kiezen om te komen trainen: dinsdag of zondag.

2. Alle groepen worden verdeeld over de twee trainingsdagen. Je komt dus max. 1 dag per week trainen.
Door de verdeling van de groepen kunnen we het gebruik van materiaal beperken, alsook het aantal leden op de terreinen en het aantal leden op HOBA.

-Wedstrijdspelers: graad 0, graad 1 en graad 2 trainen samen in 1 groep, men kiest een dag om te komen trainen (dinsdag of zondag). 

-Recreanten: kunnen enkel op zondag komen trainen

-Gevorderden: trainen enkel op zondag

-Beginners: trainen enkel op dinsdag

-Initiatie: men kiest een dag om te komen trainen (dinsdag of zondag


3. Op de terreinen zullen staanplaatsen voor hond en geleider aangeduidt worden. Jullie blijven steeds binnen deze voorziene vakken tijdens de trainingen. De enige momenten waarbij je deze plaatsen verlaat is bij het uitvoeren van een oefening. Alle oefenigen gebeuren 1 per 1 zodat er voldoende afstand kan gehouden worden.

4. Enkel de instructeurs raken toestellen aan! Tijdens deze overgangsperiode raken enkel de instructeurs toestellen aan. Ook bij het aanpassen van de spronghoogte! De toestellen worden opgesteld en opgeborgen door de instructeurs, voor het terugplaatsen in de container worden deze ontsmet. Er zal dus maar met een beperkt aanbod van toestellen getraind worden (enkele sprongen, een tunnel, weave, geen raakvlakken).

5. Leden hebben GEEN toegang tot de container. Deze ruimte is veel te klein om een veilige afstand te garanderen.

6. Per groep zijn er max. 5 leden op het terrein. Er kunnen per trainingsmoment dus slechts 5 leden inschrijven! Wij rekenen op jullie om zelf afwisseling te voorzien indien je in een grotere groep zit zodat iedereen eens kan komen trainen. Als we merken dat men een plaats begint op te eisen en eigen gewin primeert op het groepsgevoel zullen we ingrijpen! Wedstrijdspelers en initiatie zijn grotere groepen en kiezen 1 dag om te komen trainen: dinsdag of zondag. Je kiest deze dag op voorhand en deze keuze geldt voor de volledige periode dat we met deze regels gaan trainen. De instructeurs zullen op de hoogte zijn van welke dag jullie gekozen hebben. Kom je toch op een andere dag naar HOBA dan heb je een zinloze rit gemaakt.

7. Uitlaten + warming up/cooling down:Je kan je hond op voorhand kort uitlaten (plasje en kakje), de uitlaatweide van HOBA is niet toegankelijk, uitlaten kan aan de leiband in het park. Geliever kakjes netjes op te ruimen :-). Opwarming gebeurt tijdens de training op het terrein. De plaatsen voor hond en geleider zullen groot genoeg zijn om dit uit te voeren. Je komt dus max. 10min op voorhand naar HOBA en je vertrekt max. 10 min na de training.


Een vraag in verband met Agility? Klik hier.
4. Opstart andere disciplines


- Speurwerk, opstart voorzien op 23 mei. De instructeur contacteert de leden voor meer formaliteiten.

- Hoopers, opstart voorzien op 10 juni. De instructeur contacteert de leden voor meer formaliteiten.

- BBB, opstart voorzien op 10 juni. De instructeur contacteert de leden voor meer formaliteiten.5. Opstart secretariaat


- Inschrijven en administratie kan digitaal, zoek daarvoor contact op het e-mailadres van ons secretariaat of bel op het nummer 0496 51 06 22.


Woensdag

Zaterdag

Debutanten

20u30 - 21u30

14u30 - 15u30

Programma 1

19u00 - 20u00

16u00 - 17u00

Programma 2

19u00 - 20u00

16u00 - 17u00

HS Hond & Baas


De referentie voor een gelukkige en goed opgeleide hond.


Hondenschool Hond en Baas VZW

Ruggeveldlaan 488 / 17

2100 Deurne

BTW BE0416.456.632

ING Bank: BE63 9300 0966 5308

Nieuws


Bezoek vanaf heden onze webshop !27/09/2020 - Wedstrijd gehoorzaamheidOnze hondenschool heeft een aangepaste dienstverlening door het Corona-virus. Blijf op de hoogte via deze pagina.

Contacteer ons


Zie hier hoe je ons het best bereikt

Bekijk de veelgestelde vragen (FAQ)

Email: info@hoba.be


Tel: +32 (0)3 325 89 55 (tijdens openingsuren)

Webshop   |    Huishoudelijk Reglement & Privacydisclaimer    |    Statuten    |    Copyright Hondenschool Hond en Baas VZW  @ All Rights Reserved