Onze

Basisschool

Pups en starters

 

Op onze hondenschool wordt er voor alle nieuwe honden die bij ons les komen volgen een onderscheid gemaakt tussen puppy’s (jonger dan 8 maanden) en volwassen honden (vanaf 8 maanden). Puppy's starten in de puppyklas, daar waar volwassen honden starten in de startersklas. Hieronder bevindt zich meer informatie over onze verschillende klassen.

 

Op onze hondenschool wordt enkel gewerkt aan de hand van positieve gedragstherapie. Slipkettingen en andere instrumenten die honden pijn kunnen doen, zijn dan ook niet toegelaten. Lees hier meer over de hondvriendelijke methode die we gebruiken in onze groepslessen.

 

 

 

Puppytraining

 

Bij de puppytraining stappen we af van de traditionele oefeningen, maar kiezen we ervoor om eerst een band op te bouwen met onze hond. Dit doen we door op een positieve manier te leren werken met de hond. Het gebruik van snoepjes, stem en spel primeert. Wat leren we zoal: aandacht vragen met behulp van de naam en/of bevel, jouw hond leren komen, samen spelen, hoe een hond belonen, hoe een goede consequente baas te zijn, enzovoort. Dit zal gebeuren op dinsdag, zaterdag en zondag. Na de puppyklas stroom je door naar de Juniors waar er iets moeilijkere oefeningen worden gegeven. Na de Juniors volgt de A-klas. Dit kan echter voor iedereen verschillen aan de hand van enkele doelstellingen. In de Puppyklas, de Juniorklas en in de Startersklas krijgen jouw hond en jezelf op een regelmatig tijdstip een evaluatie. Vooraleer dat men kan doorgroeien naar de A-klas dient men de theorieles gevolgd hebben. Hier vind je een overzicht van de data waarop men de theorieles kan volgen.

 

 

Workshop Socialisatie

Deze workshop gaat door op dinsdag. Om de 6 weken vindt er op woensdag een theorieles plaats. Daarna zijn er telkens 4 lessen socialisatie gepland. Wil je weten op welke dag deze les plaatsvindt? Kijk dan even hier. Deze lessen zijn telkens één uur ipv een halfuurtje. Dit wil zeggen dat starters voor deze lessen een halfuurtje vroeger dan hun normaal lesuur aanwezig dienen te zijn. We lassen deze lessen in op het uur van de pups/starters. Zit je reeds in een andere klas? Je bent altijd welkom om de les socialisatie mee te volgen.

 

Startersklas

 

Leden die bij ons starten met een hond die reeds 8 maanden is of ouder, komen terecht in de startersklas. Hier krijgen ze dezelfde oefeningen als de pups met als aanvulling de oefeningen van de juniorklas (gevorderde pups). Dit wil zeggen dat een starter in deze klas blijft tot er een bepaald niveau bereikt is om door te schuiven naar de A-klas.

 

 

De A & B-klas

 

Deze A-klas concentreert zich op allerhande gewenningsoefeningen van de disciplines die we aanbieden, alsook het verder uitdiepen van de oefeningen van de eerder gevolgde klassen. Vooraleer je kan deelnemen aan de A-klas, dien je de theorieles hondentaal gevolgd te hebben. Na de A-klas kan je de keuze maken om door te groeien naar Gehoorzaamheid (en dus voortgaan naar de B-klas). Je dient wel eerst een proef af te leggen om te slagen voor de A-klas. Klik hier om de oefeningen van de A-proef te bekijken. Wanneer je kiest voor gehoorzaamheid evolueer je voort naar de B-klas waarbij de oefeningen nog meer uitgediept worden. Na de B-klas kan je evolueren naar de brevetklas (wanneer je de intentie hebt om wedstrijden te spelen / brevet te behalen) of naar de recreantenklas. De lesuren kan je hier terugvinden. Je kan er eventueel ook voor opteren om te kiezen voor Agility. Je start dan bij de initiatieklas. Hier is geen leeftijds- of klaslimiet aan verbonden, maar jouw hond moet wel voldoen aan een aantal basisbeginselen van gehoorzaamheid. Hierop zal door de instructeurs van Agility worden toegezien.

 

 

Nuttige info

 

Bekijk hier de focus van elke klas alsook de te behalen doelstellingen.

 

Bekijk hier het organigram van doorstroming.

HS Hond & Baas

 

De referentie voor een gelukkige en goed opgeleide hond.

 

Hondenschool Hond en Baas VZW

Ruggeveldlaan Z/N

2100 Deurne

BTW BE0416.456.632

ING Bank: BE63 9300 0966 5308

Nieuws

 

Onze club is gesloten tijdens de feestdagen vanaf 24/12 tot en met 2/1

December, 2018

 

Vanaf 5/1/2019 is er geen toegang meer zonder geldige lidkaart.

Januari, 2019

Contacteer ons

 

Zie hier hoe je ons het best bereikt

 

 

Tel: +32 (0)3 325 89 55 (tijdens openingsuren)

Huishoudelijk Reglement & Privacydisclaimer | Statuten | Copyright Hondenschool Hond en Baas VZW @ All Rights Reserved