Agility

Agility

 

Agility, of behendigheid, is een actiespel waar het teamwork van hond en baas voorop staat. Het is een discipline vergelijkbaar met jumping bij paardensport. Het parcours omvat een aantal hindernissen die de hond moet nemen, geleid door zijn begeleider, in een minimum van tijd, op de juiste wijze en in een bepaalde volgorde.

 

Vanaf de zijlijn lijkt agility heel eenvoudig. Maar van zowel baas en hond wordt een goede conditie, lenigheid, en een zekere zin in geestelijke uitdaging gevraagd. Een gevorderde combinatie een parcours zien lopen is spectaculair, maar deze hebben al heel wat uurtjes training achter de rug.

 

Onze agilitycursus bestaat uit 5 klassen waarvan de eerste 3 een tijdspanne van 3 maanden hebben waarin geleider en hond verschillende handelingen en toestellen leren. Na deze 3 maanden wordt er met jouw lesgevers en verantwoordelijke bekeken of je klaar bent om over te gaan naar de volgende klas. Als je wil starten met Agility, dan kan je jezelf hier inschrijven.

Volgende overgangsles: zie kalender

HS Hond & Baas

 

De referentie voor een gelukkige en goed opgeleide hond.

 

Hondenschool Hond en Baas VZW

Ruggeveldlaan Z/N

2100 Deurne

BTW BE0416.456.632

ING Bank: BE63 9300 0966 5308

Nieuws

 

Onze club is gesloten tijdens de feestdagen vanaf 24/12 tot en met 2/1

December, 2018

 

Vanaf 5/1/2019 is er geen toegang meer zonder geldige lidkaart.

Januari, 2019

Contacteer ons

 

Zie hier hoe je ons het best bereikt

 

 

Tel: +32 (0)3 325 89 55 (tijdens openingsuren)

Initiatie

 

Elke beginnende agility speler start in deze klas. Voorwaarde tot deelname: hond is minstens 9 maanden oud en beheerst het commando 'blijf' en komen op bevel. Wanneer het blijkt dat de hond deze commando's onvoldoende beheerst, heeft de instructeur steeds het recht om de cursist niet meer te aanvaarden. De cursist wordt opnieuw toegelaten wanneer de hond deze bevelen goed kan opvolgen.

 

Leden die reeds wedstrijdervaring Agility via KKUSH hebben kunnen met een pup van 6 maand deelnemen, maar kunnen pas door naar de beginners wanneer de hond 1 jaar is. De trainingen leggen vooral de focus op de weave (paaltjes), raakvlakken, de wip, sturen, blijf en release.

 

 

Beginners

 

Voorwaarde tot deelname: hond is minstens 1 jaar, mag over door middel van 3 maandelijkse evaluatie. In de beginnersklas leert de hond alle toestellen die kunnen gebruikt worden in een Agility-parcours. het doel van deze klas is dat de hond elk toestel perfect kent en een eenvoudig TAP-parcours kan lopen met alle toestellen. De overgangsdoelen om naar de gevorderden te gaan kan je hier terugvinden.

 

 

Gevorderden

 

voorwaarde tot deelname: slagen in het 3 maandelijks overgangsexamen

Bij de gevorderden worden de parcours steeds moeilijker. Hond en baas leren de parcours op een meer technische wijze afleggen. Hier leren zij wissels, snelheid en precisie. De overgangsdoelen om naar de recreanten te gaan kan je hier terugvinden.

 

 

Recreanten

 

voorwaarde tot deelname: slagen in het 3 maandelijks overgangsexamen of slagen in het brevet Agility (TAP)

De recreanten is de meest gevorderde klas met deelnemers die geen interesse hebben in het spelen van wedstrijden. Deze groep sis ook een tussenklas voor wie wil deelnemen aan wedstrijden. Hier leer je moeilijker parcours lopen, werk je verder aan de raakvlakken, weave-ingangen, wissels en precisie van handling. Na drie maanden kan je bij een positieve evaluatie door de hoofdinstructeur en de instructeurs van de wedstrijdklas doorstromen naar de wedstrijdklas.

 

 

Wedstrijd

 

voorwaarden tot deelname de wedstrijdklas:

- Geslaagd zijn voor TAP;

- Minstens 3 maanden les gevolgd hebben in de recreantenklas;

- Positief geëvalueerd worden door de hoofdinstructeur en instructeurs wedstrijdklas;

- 5 wedstrijden per jaar gespeeld hebben voor Hoba in het voorbije jaar (met uitzondering van starters in jaar 1).

 

 

Contactles

 

1x per maand wordt er op zondag een contactles ingericht. Een contactles heeft als doel onze leden te kunnen helpen met:

a. ritsen van de hond

b. aandacht van de hond tijdens de les

c. onzekerheid van de hond en baas bij het aanleren van toestellen

d. blaffen langs de kant van het plein

e. opgefokt gedrag van de hond

f. …

Door middel van de contactlessen zullen we dus proberen om een optimaal contact te verkrijgen tussen hond en baas in functie van agility. We gaan er nauw op toezien dat deze lessen niet gebruikt worden voor andere (gedrags)problemen van de hond.

Deze les is niet verplicht, en dus ook niet ter vervanging van onze trainingen!

 

Deelname is beperkt tot 5 leden, bij meer interesse wordt er een tweede moment georganiseerd. Leden uit alle klassen agility kunnen deelnemen. Inschrijven voor deze les is verplicht, en kan tot de woensdag voor de contactles. Inschrijven kan je via deze link doen. De juiste data kan je hier terugvinden.

 

 

 

Heb je zin om mee te doen met onze agility-klassen? Schrijf je hier alvast in! Wij starten binnenkort met een nieuwe cursus. Check onze kalender voor de juiste startdatum. Na deze datum kan je je niet meer inschrijven voor deze cursus, je wordt dan automatisch op de wachtlijst gezet voor de volgende cursus.

Huishoudelijk Reglement & Privacydisclaimer | Statuten | Copyright Hondenschool Hond en Baas VZW @ All Rights Reserved